Qui som

El Gràcia Gimnàstic Club (GGC) va ser constituït a finals de 2008 amb l’objectiu de fomentar la pràctica de la gimnàstica artística –tant masculina com femenina- i l’esport de base a Barcelona.

És un club federat dins la Federació Catalana de Gimnàstica i està inscrit com a associació esportiva en el corresponent registre de la Generalitat de Catalunya (numero de Registre d'Entitats Esportives 14009).

Tot i que la gimnàstica artística és un dels tres esports considerats “clàssics” dins la família olímpica (juntament amb l’atletisme i la natació), la seva pràctica a nivell de base és molt limitada a la ciutat de Barcelona, especialment pel que fa a la participació de clubs locals en competicions nacionals i internacionals.

El Gràcia GC té vocació de cobrir d’alguna manera aquest buit, ja que el club fomenta aquest esport des de la base fins els nivells més alts de competició i pren part en els Campionats de Catalunya i d’Espanya.

Les activitats que duu a terme el GGC estan adreçades a nens i nenes, nois i noies, a partir dels 4 anys, tant si són del barri com d’altres indrets, que vulguin practicar l’esport de la gimnàstica artística.

En l’actualitat, el club compta amb prop de 400 gimnastes inscrits en els diferents grups, des del nivell escolar –el més bàsic de la gimnàstica- fins als nivells més alts de competició.

La seva activitat promou l’esport de base com a factor de cohesió social al barri i, alhora, contribueix a enriquir el seu teixit associatiu.


Objectius


a) Fomentar l’esport de base, difonent els valors propis de l’esport, com el companyerisme i el respecte pel rival.

b) Difondre la pràctica de la gimnàstica, diferenciant entre la que respon a la vessant més lúdica –com a esport de base- de la gimnàstica de competició.

c) Que els nois i noies que practiquen la gimnàstica trobin un lloc agradable on desenvolupar el seu esport, amb unes instal.lacions i uns aparells adequats per a la seva correcta execució.

d) Contribuir al desenvolupament psicomotriu i personal dels gimnastes i a la seva qualitat de vida a través de la realització d’una pràctica esportiva correcta.

e) Contribuir a augmentar el nivell de la gimnàstica artística catalana, prenent part en competicions nacionals i internacionals.

f) “Fer” barri, obrint les activitats a tots els veïns i veïnes, tant de Gràcia com de la resta de Barcelona

g) Contribuir a projectar el nom de Gràcia (i també de Barcelona) arreu.

h)  Establir relacions d’amistat amb altres clubs, tant de Catalunya i de la resta d’Espanya, com d’altres països europeus.