1eres CLASSIFICADES AL CAMPIONAT D'ESPANYA 2019

08/07/2019

El Gràcia Gimnàstic Club 1r Equip Classificat al Campionat d'Espanya de Base 2019

El Gràcia GC culmina una temporada excepcional amb 10 medalles al Campionat d’Espanya

  • L’equip femení de Base es proclama campió i Gry Thorstensen triomfa amb el subcampionat a Via Olímpica-1 a més d’un or, una plata i un bronze per aparells
  • Carla Garcia (or a paral·leles a Base-1) i Martina Pujol (plata a paral·leles i a terra a Base-2) també pugen al podi
  • En Masculina, brillen Guillem Soler i Òscar Coromina amb un bronze cadascun per aparells a Base 6

 Gry Thorstensen va guanyar la copa de subcampiona i tres medalles per aparells a Via Olímpica-1

 

 

El Gràcia Gimnàstic Club (GGC) va culminar una excel·lent temporada amb un total de 10 medalles al Campionat d’Espanya celebrat a València. La representació del club gracienc va ser la més nombrosa de la seva història, amb un total de 37 gimnastes presents (26 a Femenina i 11 a Masculina) que van competir contra els i les millors gimnastes de totes les comunitats.

Per primer cop, l’equip femení de Base del GGC es va proclamar campió d’Espanya, imposant-se a la resta de 31 clubs participants. Les noies gracienques van compartir podi amb les valencianes del club Gym-Val (segones) i les gironines del Salt Gimnàstic (terceres).

 

Per determinar la classificació, es tenen en compte les puntuacions de les gimnastes de cada club millor classificades a la general dels diferents nivells de Base i, de totes aquestes notes, se sumen les cinc millors. Així, l’or del Gràcia GC es va fonamentar en els resultats de Ruth Montoriol (6a a la general de Base-7), Carla Garriga (9a a Base-6), Martina Codinach (34a a Base 5), Nadia Pedrosa (7a a Base-4), i Martina Pujol (4a a Base-2), totes per damunt dels 40 punts. L’equip va estar completat per Ainara Garcia (51a a Base-8), Nerea Soria (63 a Base-3) i Carla Garcia (6a a Base-1).

 

 

 L’equip de Base va proclamar-se campió d’Espanya després d’imposar-se a 31 rivals

 A les classificacions individuals, destaca per damunt de tot l’actuació de Gry Thorstensen a Via Olímpica-1. La jove gimnasta va confirmar la seva excel·lent progressió i es va proclamar subcampiona d’Espanya d’una categoria on competien 57 gimnastes. A més, va guanyar tres medalles per aparells: or a terra, plata a paral·leles i bronze a barra, la qual cosa la va convertir en una de les grans protagonistes de la jornada.

En aquest nivell, Gry va estar acompanyada per Mariona Mondrià i Naira Toledano, que van aconseguir situar-se entre les deu primeres en alguns dels aparells.

També va brillar la jove Martina Pujol a Base-2, amb dues medalles (en paral·leles i terra) i el 4t lloc final a la general. L’altra gimnasta gracienca en aquest nivell, Bianca Galletti, va acabar 11a.

Finalment, la darrera medalla va ser per a Carla Garcia, or a paral·leles a Base-1, amb la qual cosa va tancar brillantment una temporada on ha aconseguit pujar al podi en totes les fases del Campionat de Catalunya. A la general, Carla va ser 6a, seguida de prop per Gilda Ferreres (10a). Tant aquesta darrera com l’altra gimnasta del GGC en aquest nivell, Alèxia Martí, es van quedar a les portes de pujar al podi en paral·leles i barra, respectivament.

La resta de gimnastes del GGC que van competir al Campionat d’Espanya van ser: Yasmin Belart, Noemí Roldán, Itziar Díaz, Agnès Fitó, Sofia Ruiz, Abril Clari i Maria Errando (Base-7); Ania Herrera (Base-5); Paula Cuesta (Base-4); i Ada Sallarès, Natàlia González i Martina Plaixats (Base-3).

Dos bronzes a Masculina

Per la seva part, la representació de Masculina del Gràcia GC també va deixar una bona petjada al Campionat d’Espanya amb sengles bronzes aconseguits per Guillem Soler (a terra) i Òscar Coromina (a barra) del nivell de Base-6.

D’aquesta manera, Soler encadena tres Campionats d’Espanya consecutius on puja al podi, després de la plata i l’or de cavall amb arcs en les dues darreres edicions.

De la resta de gimnastes graciencs, destaquen les actuacions d’Enric Beltrán a salt (5è) i barra (6è), a Via Olímpica-7. La delegació del GGC va estar formada també per Àlex Laucirica, Ricard Martín, Àlex Aguilera, Max Fresneda, Hugo Santana, Sergio Zabala, Eloi Grau i Andreu Grané.

 

Fotos: TTFotos (Tomas Tyrpekl) i RFEG