Fase Final Copa Catalana

21/06/2019
Carles Puig

Pluja de medalles a la Fase Final de la Copa Catalana de Femenina.


Amb un total de 30 guardons –entre les classificacions generals i per aparells– les gimnastes del GGC fan història a la competició
Algunes de les gimnastes que van participar a la Fase Final, amb les seves medalles
Èxit sense precedents per al Gràcia GC en una Fase Final de la Copa Catalana de Femenina. Les gimnastes del club gracienc van aconseguir un total de 30 medalles (6 en les classificacions individuals i 24 en les classificacions per aparells) en els diferents nivells de competició: Via Olímpica, Base i Edat escolar. Es tracta d’una fita a la història del club, que ve precedida per l’èxit que va suposar la classificació de 37 gimnastes per a aquesta fase final gràcies als bons resultats obtinguts en les tres fases prèvies.
A la Fase Final, a diferència de les anteriors, es lliuren també medalles per aparells. Moltes de les gimnastes del GGC van competir en els quatre aparells mentre que algunes ho van fer en algun d’ells, d’acord amb les seves classificacions. En canvi, en aquesta fase no es lliuren guardons per equips.
Medalles a Via Olímpica, Base i Edat Escolar
A Via Olímpica 1, Gry Thorstensen va tornar a demostrar que és una de les millors de la categoria i va guanyar el bronze de la general, al qual va sumar també la plata en barra i dos bronzes en salt i paral·leles. En aquest nivell, Naira Toledano va quedar 10a de la general i Mariona Mondrià, 16a.
Als diferents nivells de Base, les representants gracienques van obtenir 3 medalles en les generals i 14 més per aparells. A Base-7G, Ruth Montoriol va guanyar el bronze de la general i l’or en barra. Per la seva part, Yasmin Belart va guanyar la plata a salt i paral·leles i Sofia Ruiz, el bronze a salt. Noemí Roldán, amb un 4t lloc a barra, es va quedar molt a prop de pujar al podi.
També va fregar la medalla Paula Jubert, a Base-5G, que va quedar 4a a salt i barra, uns resultats que la van alçar al 9è lloc de la general. A Base-4G, Jordina Barbeito va tornar a ser una de les gimnastes més destacades i es va fer amb dues plates, a salt i a terra. A Base-4P van arribar dues medalles més, en aquest cas d’or per a Berta Besora (a salt) i Nadia Pedrosa (paral·leles).

A Base-3M, tot i que no es van aconseguir medalles, les gimnastes del GGC van fer un bon paper. Destaca el 8è lloc de la general de Natàlia González, després de quedar 4a a barra i 7a a salt. A Base-2G, Martina Pujol va ser una de les dominadores i va guanyar 3 medalles: bronze a la general, plata a paral·leles i bronze a barra. Bianca Galletti va completar el palmarès d’aquest nivell amb l’or en paral·leles, mentre que Nora Grau, amb el seu 4t lloc a terra, va estar a punt de pujar al podi.
Per la seva part, a Base-1P, Carla Garcia va arrodonir una temporada excel·lent amb l’or de la general (que se suma a l’or i les dues plates de les 3 fases anteriors), un èxit que va completar amb dos ors més en paral·leles i barra. Alexia Martí (4a de la general) va guanyar la plata a barra.

Finalment, en els nivells d’Edat Escolar també es van aconseguir un bon grapat de medalles. Grace Ceppelli (EE-B4P) i Martina Gavilán (EE-A4G) van tornar a casa amb 4 medalles cadascuna. Ceppelli va obtenir el bronze de la general, la plata a paral·leles i terra i el bronze a barra. Gavilán, per la seva part, va guanyar la plata de la general i tres medalles més per aparells: or a paral·leles, plata a barra i bronze a salt. Júlia Montoya (EE-A4G) va completar el palmarès de gimnastes del GGC guardonades amb la plata en paral·leles.
Després d’aquest fase final, la propera cita en el calendari per a la Femenina del GGC serà el Campionat de Catalunya, el 8 i 9 de juny a Olot, on el club estarà representat per un total de 14 gimnastes.