Bona arrencada del Gràcia GC a la 1a fase de la Copa Catalana

01/04/2019
Carles Puig nadal

 21 medalles, 9 en individual i 12 per equips, balanç final del GGC
 116 gimnastes del club, de totes les edats, prenen part a la competició

Bona arrencada de la temporada oficial de competicions per als nois i noies del Gràcia GC. A la primera fase de la Copa Catalana, els i les gimnastes del conjunt gracienc han pujat un total de 21 vegades al podi: 11 ors, 6 plates i 4 bronzes. Nou d’aquests metalls han estat en les classificacions individuals, on destaquen 5 ors. Un total de 116 gimnastes de totes les edats han pres part en les competicions, disputades entre febrer i març a Vic, Hostalets de Balenyà i Olot (la Femenina) i Sant Boi (la Masculina). Per a molts/es d’ells/es, especialment les dels nivells d’escolar, aquesta ha estat la seva primera participació en un torneig oficial.

En Femenina –on es van aconseguir 10 medalles– , els principals èxits han estat les dues medalles d’or en individual per a les joves Gry Thorstensen (que debuta aquest any a Via Olímpica, concretament al Nivell 1) i Carla Garcia (a Base 1-petites). La Gry va estar molt a prop d’estar flanquejada al podi per la seva companya Naira Toledano, que finalment va acabar en una meritòria 4a plaça. Aquestes bones classificacions, juntament amb les puntuacions de Mariona Mondrià, van fer que les tres quedessin segones per equips.
L’altra triomfadora individual, la Carla Garcia, va imposar-se a totes les rivals a Base 1-petites, després de fer les millors puntuacions als quatre aparells. Per equips, ella i les seves companyes Gilda Ferreres, Alèxia Martí i Laia Mba van quedar en 1a posició.


En els nivells més alts de Base, les noies del Gràcia GC també es van fer notar en les classificacions per equips: 1a posició a Base 8 (amb Ruth Montoriol, Noemí Roldán, Yasmín Belart i Abril Clari); 2a posició a Base 7-petites (amb Carla Garriga, Itziar Díaz, Agnès Fitó i Maria Errando); 3a posició a Base 5-grans (amb Paula Jubert, Paula Martrat i Helena Ribera); i 1a posició a Base 2-grans (amb Eva Vela, Martina Pujol, Bianca Galletti i Naroa Pérez).

En les classificacions individuals de Base, cal destacar que deu gimnastes gracienques van acabar entre les deu primeres a les seves respectives categories. A més de la ja esmentada Carla Garcia (primera a B-1 petites), figuren: a Base 7-grans, Ruth Montoriol (6a), Noemí Roldán (7a) i Yasmín Belart (9a); a Base 5-M, Martina Codinach (8a); a Base 5-G, Paula Jubert (7a); a Base 3-M, Martina Plaixats; a Base 2-G, Eva Vela (4a) i Martina Pujol (7a); i a Base 1-P, Gilda Ferreres (10a).
Pel que fa als nivells d’Edat Escolar, els guardons van ser per a l’equip d’A4-grans (Júlia Montoya, Martina Gavilán, Evangeline Stracker i Elena Mastrangelo), que va quedar en 2a posició, i el de B4-petites (Grace Cepelli, Laura Ferreres, Judit Quer i Júlia Font), que va finalitzar en 3a posició.
De les classificacions individuals, cal fer esment del 5è lloc final de Júlia Montoya (A4-grans), el 6è lloc de Martina Gavilán (A4-grans), el 6è lloc de Grace Cepelli (B4-petites), i el 9è lloc de Marta Auset (D4-petites).

Onze medalles a Masculina
En Masculina, el balanç de la representació gracienca va ser d’onze medalles, sis d’elles d’or (tres a nivell individual i tres per equips). Els principals èxits individuals van ser per a Eloi Grau (Promoció-4), Oriol Bragulat (Promoció-3) i Eduard Serrano (Via Olímpica-1), guanyadors a les seves respectives categories.

A més d’Eloi Grau, el podi de Promoció-4 va comptar amb un altre gimnasta del Gràcia GC: Francesc Vidal, guanyador de la medalla de plata en una categoria que va comptar amb un total de 40 participants. Ells dos, juntament amb Arnau Albi (12è a la general individual) i Max Torras (14è), van aconseguir la primera posició per equips.

A Promoció-3 també es va registrar doblet al podi, a més de l’or per conjunts. Al primer lloc d’Oriol Bragulat cal afegir el bronze d’Èric Urquijo. Per equips, primera posició per a Bragulat, Urquijo, Bernat Costa (6è de la general), Tyr Thorstensen (24è) i Diego Savone (25è).

L’altre or per equips va ser a Base-3, amb Max Fresneda, Ricard Martín, Àlex Aguilera i Hugo Santana. En la classificació individual d’aquesta categoria, Max Fresneda va fer-se amb la medalla de bronze, seguit de molt a prop per Ricard Martín, que finalment es va haver de conformar amb la quarta posició.
A Base-6, plata per a l’equip format per Òscar Coromina, Guillem Soler i Andreu Grané. Per la seva part, Sergio Zabala va guanyar la plata a la general de Base-5.