Notes de premsa

Aquest any tindrem al XXII Trofeu Internacional Vila de Gràcia a un Club Italià i a un Club Belga

 

 • Incorporem Clubs nous en la 22a edició del Trofeu Internacional Vila de Gràcia

 

 • L’esdeveniment serà el dissabte 18 de gener de 9:00h a 14:00h

Instant de l’edició anterior

Participaran al Trofeu un total de 72 gimnastes: 45 de la modalitat de femenina i 27 de masculina. Aquest ja és el segon any que hem incorporat la masculina al Trofeu. Un total de 14 Clubs participaran a la competició. Tenim la sort de comptar amb un equip d’Itàlia i un de Bèlgica.

 

Enguany incorporem equips que participen per primera vegada com és el Club de Móstoles, Madrid o Kovacs de Burgos.

El XXII Trofeu Internacional Vila de Gràcia es celebrarà el dissabte 18 de gener de 2020 pel matí, a partir de les 9h al Gràcia Gimnàstic Club (c/ Molist, 2-4; Gràcia; Barcelona).

La majoria de Club són de Catalunya, amb un total de 8 conjunts catalans, entre els destaquem al Club Egiba del Bages, guanyador de vàries edicions, el Salt Gimnàstic Club, un veterà d’aquest encontre i d’altres com Molins de Rei, Moreres d’Esplugues i La Salle de Gràcia; el nostre Club veí.

Els nivells de la competició van des de la Tecnificació 1 a 4 tant en femenina, com en masculina. Són gimnastes des de Benjamins a Juvenil.

També es donarà un premi a l’elegància, ja característic d’aquest Trofeu.

 

 

El Gràcia Gimnàstic Club comptarà amb la participació a la modalitat de femenina de les joves promeses com la Naira Toledano, la Gry Thorstensen i la Paula Toral al nivell de Tecnificació 1 Benjamines. Com Alevines al nivell de Tecnificació 2 actuaran la Júlia Herrera, la Paula Cuesta i la Mariona Abad. Al nivell 3 de Tecnificació tenim a la Carla Garriga, ja una veterana del Trofeu i el nivell 4 de Tecnificació tenim a la Maria Errando, la Itziar Díaz i a l’Ainara García.

Pel que fa a la masculina, aquest any tenim a la Tecnificació 3 al Segio Zabala, a l’Àlex Laucirica i a l’Enric Beltran i en Tecnificació 4 comptem amb l’Òscar Coromina i amb l’Eloi Grau, en els que tenim dipositades grans esperances.

 

Lliurament de guardons de l’edició del 2019

El Trofeu Internacional Vila de Gràcia és de caràcter amistós i es celebra des del 1996 amb l’objectiu de donar a conèixer la gimnàstica artística. Fins fa dues edicions només participaven gimnastes de femenina. Des del 2019 hem incorporat la masculina per poder donar cabuda a més esportistes i donar a conèixer també la gimnàstica artística en els nens.

Per als i les gimnastes significa una ocasió per poder conèixer a gimnastes d’altres Comunitats i d’altres països, intercanviant idiomes i cultures diferents  i experiències noves. Al Gràcia Gimnàstic Club sempre impulsem l’assoliment dels valors a través de l’esport i amb l’organització d’aquest encontre tenim l’ocasió per inculcar el valor de la diversitat, la tolerància i el respecte, entre d’altres.

Edició 2019

Els clubs participants en aquesta edició són:

 

 • Salt Gimnàstic Club (Girona, Espanya)
 • G. Molins de Rei (Molins de Rei, Espanya)                    
 • L’Elan Nivellois (Bèlgica)
 • Escola Gimnàstica del Bages (Manresa, Espanya)
 • Club Gimnàstica Esplugues Les Moreres (Esplugues, Espanya)
 • Club Flip Flap (Zaragoza, Espanya)
 • Club Gimnàstic Vic (Vic, Espanya)
 • Asociación Gimnasia Artística de Móstoles (Madrid, España)
 • Club Diamidov Cid Campeador Burgos (Burgos, España)
 • Club ASD Delfino Lecce (Lecce, Italia)
 • Club Esportiu La Salle Gràcia (Barcelona, Espanya)
 • Club Gimnàstic Mataró (Mataró, Espanya)
 • Club Arabatxo (Vitoria, Espanya)
 • Gràcia Gimnàstic Club (Barcelona, Espanya)

 

La competició començarà a les 9.30h i s’allargarà fins a les 14:00h, posteriorment es faran unes exhibicions per part de diferents gimnastes del Gràcia Gimnàstic Club , coreografiades per l’Anna Arboix, la mestra de dansa del Club. Finalment es procedirà a l’entrega de guardons.

El Trofeu compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona (Institut Barcelona Esports i Districte de Gràcia), la Federació Catalana de Gimnàstica i el Consell Català de l’Esport.